0,59 лв.
Мая за хляб Vivo 42g
Маята представлява съвкупност от яйцевидни или сферични едноклетъчни микроскопични гъбички. Най- важната особеност на маята е, че тя е жив организъм. Също като човешките клетки и тези на маята са живи и натурални. Те се нуждаят от въздух за да се развиват, а отсъствието на такъв се отразява върху развитието им.
Съдържаща минерали, витамини и аминокиселини, маята е изключително полезен и напълно натурален продукт. Поради тази причина, освен в готварството, тя намира широко приложение и в козметиката – съставна част е на много козметични продукти. Всички тези незаменими свойства на маята й придават изключително важна роля в хранителния ни баланс, а също така и в спазването на дадена диета. Така например, маята се използва и в хранителните добавки, за да допълни диетата и да подобри здравословното състояние.
През последните няколко десетилетия, маята – жива или не, е обект на множество научни изследвания и публикации, които единодушно признават изключителните ? хранителни качества и някои терапевтични свойства.

Съдържанието на маята е богато на биологични продукти (аминокиселини, минерали, витамини, ензими), необходими на организма, за да функционира добре (растеж, клетъчен метаболизъм, имунна система и др.)
Маята представлява съвкупност от яйцевидни или сферични едноклетъчни микроскопични гъбички. Най- важната особеност на маята е, че тя е жив организъм. Също като човешките клетки и тези на маята са живи и натурални. Те се нуждаят от въздух за да се развиват, а отсъствието на такъв се отразява върху развитието им.
Съдържаща минерали, витамини и аминокиселини, маята е изключително полезен и напълно натурален продукт. Поради тази причина, освен в готварството, тя намира широко приложение и в козметиката – съставна част е на много козметични продукти. Всички тези незаменими свойства на маята й придават изключително важна роля в хранителния ни баланс, а също така и в спазването на дадена диета. Така например, маята се използва и в хранителните добавки, за да допълни диетата и да подобри здравословното състояние.
През последните няколко десетилетия, маята – жива или не, е обект на множество научни изследвания и публикации, които единодушно признават изключителните ? хранителни качества и някои терапевтични свойства.

Съдържанието на маята е богато на биологични продукти (аминокиселини, минерали, витамини, ензими), необходими на организма, за да функционира добре (растеж, клетъчен метаболизъм, имунна система и др.)